Op 12 januari maakten we de eerste sprekers bekend van 9000con en deden we een oproep om meer voorstellen binnen te krijgen. We kregen nog een aantal interessante thema's binnen, meer dan voldoende om de agenda te finaliseren. Het CFP formulier is nu afgesloten.

Voor wie niet geselecteerd werd of te laat was om een voostel in te dienen: als 9000con op 5 mei een succes wordt, dan is er volgend jaar een nieuwe kans. Uiteraard is het nog steeds mogelijk je naam of organisatie op te geven als auteur of vriend van 9000con.

Selectie

In onze vorige update maakten we al onze eregasten bekend: Guido Eekhaut, Johan Klein Haneveld en Charles van Wettum, nu komen daar de volgende sprekers bij:

Waar ze over zullen praten, vind je terug in de update van onze agenda:

9000con agenda

We willen iedereen bedanken die een onderwerp indiende. Het spijt ons dat we niet iedereen aan bod kunnen laten komen in een sessie van 20 minuten. In de pauzes zijn wel pitches van vijf minuten voorzien voor auteurs die een tafel reserveren.

We denken dat we een mooie variatie aan thema's op het programma staan hebben. We kregen veel interessante voorstellen voor lezingen gericht op auteurs, maar bij de samenstelling van de agenda hebben we de voorkeur gegeven aan lezingen die zich voornamelijk op het leespubliek richten.

We hadden oorspronkelijk ook nog een panelgesprek gepland met een discussie over werken met een uitgeven of publiceren in eigen beheer, maar de kwaliteit van de ingediende voorstellen was zo groot dat we besloten dat panelgesprek te vervangen door een ander voorstel. We houden die sessie wel in reserve voor het geval een van de geplande sprekers door overmacht niet aanwezig kan zijn.

Een tafel reserveren

Zoals in de vorige update vermeld, zullen we GRATIS 10 tot 12 standplaatsen aanbieden aan auteurs en vrienden. Deze zullen in een L-vorm rond de ruimte waar de lezingen plaats vinden opgesteld worden, zodat interactie met publiek en sprekers altijd mogelijk zal blijven. Tijdens de pauzes zullen standplaatshouders de kans hebben om een pitch van vijf minuten te geven, hetzij aan hun eigen tafel, hetzij tijdens een meet & greet in de cafetaria.

In de kijker

Ondanks de niet-commerciële aard van deze site, zetten we graag af en toe een auteur of organisatie in de kijker. Vandaag is dat de Fantastische Unie:

screen shot van de landingspagina van de website van de Fantastische Unie

Wil je ook een nieuwsfeit delen? Laat het ons dan weten via social media!

Voor wie?

Voor alle lezers en liefhebbers van speculatieve fictie in het algemeen, en sciencefiction in het bijzonder.

Waar en Wanneer?

Door wie?

Dit is een initiatief van een handvol liefhebbers van sciencefiction in samenwerking met Future Visions Unlimited VZW.