Voor auteurs

Ben je een auteur die sciencefiction publiceert in het Nederlands? Laat het ons weten! Op deze pagina willen we immers een alfabetisch overzicht presenteren van hedendaagse auteurs die regelmatig verhalen of boeken in het genre publiceren.

Heb je interesse in de 9000con bijeenkomst? Vul dan nu Call for Presentations in.

B

Marjan Brouwers

Nederlandse auteur, woont in Groningen en schreef de dystopische romans Leegland en Zonderland. Beide romans vormen samen met het in 2025 te verschijnen Anderland een onheilspellende trilogie over toekomstig Nederland. Schrijft ook korte verhalen, onder andere een prequel van Leegland in de klimaatbundel Welkom in de Broeikaswereld. Voor meer informatie, zie leegland.nl en uitgeverijpassage.nl.

E

Guido Eekhaut

Auteur van misdaad, thrillers, speculatieve fictie, literaire fantasiek en weird. Prijs van de Stad Brussel, Hercule Poirot Award, en tweemaal genomineerd voor de Gouden Strop, voor de Gouden Vleermuis oeuvreprijs en de Diamanten Kogel. Verhalen in diverse genres en meerdere talen. Boeken verschenen ook in Engels en Duits. Voorheen sociaal bemiddelaar in banksector, journalist, interviewer, occasioneel futurist en essayist.

L

Johanna Lime

Auteur van Schimmenschuw, trilogie De vergeten vloek, trilogie Interplanetair en korte verhalen in de genres fantasy en sciencefiction. Werkt nu aan de serie Magische Alliantie. Voor meer informatie kan je terecht op boekenvanjohannalime.com.

S

Wim Slierendregt

Als schrijver laat ik mijn fantasie uit de lijntjes glippen. Dat leidt tot ontspannende fictie op basis van een idee dat overal vandaan kan komen. Ik schrijf voor mijn plezier. Logisch, als ik liever zou timmeren pakte ik een hamer in plaats van een pen. Of in mijn geval een toetsenbord. Plezier is niet voldoende. Elke schrijver wil gelezen worden, ik ook. Op mijn blog, Facebook, Kobo-plus en Instagram deel ik verhalen en foto’s die me verbazen.

Artistic Chapters by Pen Stewart

Pen Stewart is de eerste fantasyauteur in de lage landen met een beurs van Literatuur Vlaanderen. Ze is tevens schrijfdocent fantasyschrijven, geeft workshops, en is schrijfcoach, leescoach, spreker, redacteur en kunstschilder. Ze debuteerde in 2017 met de fantasyroman Wintercode, die ze tevens illustreerde. In 2021 kwam haar YA-fantasy boek Onderuniversum uit, dat eind 2024 een prequel krijgt met De Distortiaanse Linie. Pen volgen als lezer en schrijver kan via www.penstewart.com (met nieuwsbriefmogelijkheid).

V

Charles van Wettum

Charles schrijft SF. Soms een beetje hard, soms vrolijk en soms verdrietig, maar altijd menselijk. Omdat het gaat over ónze wereld, ónze maatschappij en ónze toekomst - ook als het verhaal soms ergens anders over gaat.

Jarl Versavel

Jarl Versavel is een debuterend auteur uit Brugge en schrijver van 'The Chosen Saga', een Engelstalige epic fantasy trilogie waarvan The Lady's Gift (vertaald naar het Nederlands onder de titel Het Zwaard van het Licht - Deel Een van de Kronieken van de Uitverkorenen) het eerste deel is. De Engelstalige versie van het tweede deel is momenteel in handen van de uitgever voor een nakende release.
The Chosen Saga is epische fantasy in alle opzichten van de term en volgt Talina, een jonge vrouw van 20 jaar, tijdens haar tocht om de wereld te redden van het kwaad dat alles dreigt te vernietigen. Het kan perfect samengevat worden als "Comfortfood voor fantasy-liefhebbers": mensen, elfen, dwergen en andere rassen in een nieuwe, magische wereld en een strijd tussen goed en kwaad. Niet te missen voer dus voor zowel liefhebbers als nieuwkomers in het genre.

Half man, half machine: een gezicht waarachter een artificieel set hersenen schuilen

Voor wie?

Voor alle lezers en liefhebbers van speculatieve fictie in het algemeen, en sciencefiction in het bijzonder.

Waar en Wanneer?

Door wie?

Dit is een initiatief van een handvol liefhebbers van sciencefiction in samenwerking met Future Visions Unlimited VZW.