Lees je graag speculatieve fictie?
Is sciencefiction, fantasy of horror je ding?
Koop dan nu je ticket voor 9000con (5 mei 2024 te Gent, Sint-Amandsberg).
De lijst eregasten en het programma vindt u op de 9000Con-website.

Voorverkoop

Tot en met 14 april 2024 kost een ticket 10 euro. Daarna betaal je 15 euro.

Schrijf het bedrag over op rekeningnummer met IBAN-nummer BE56 7350 1429 8188 en BIC-code KREDBEBB op naam van Future Visions Unlimited vzw met de vermelding 9000Con en de naam van de persoon of personen voor wie je betaalt.

Merk op: de lijst met deelnemers moet vooraf doorgestuurd worden naar de verzekeringsmaatschappij; gebruik dus geen pseudoniem, maar wel je officiële naam.

Wie het initiatief wil steunen en 20 euro of meer stort, wordt als “steunend bezoeker” op de website vermeld. Heb je liever niet dat je naam vermeld wordt, stuur dan een mailtje naar 9000con@qlt-events.com.

Standplaatsen voor auteurs en verenigingen

Er zijn nog een aantal standplaatsen vrij voor auteurs en verenigingen. Wil je zo'n standplaats reserveren (let wel: op = op; wacht dus niet te lang), vul dan dit formulier in. Tijdens de pauzes zal elke standplaatshouder de kans krijgen om een pitch van vijf minuten te geven, hetzij aan de eigen tafel, hetzij tijdens een meet & greet in de cafetaria.

Aangezien dit de eerste editie is van 9000con en we moeilijk de waarde en het succes van een standplaats kunnen inschatten, bieden we de standplaatsen gratis aan. Aan standhouders vragen we wel om €10 inkom te betalen. Uiteraard staat het iedereen vrij om achteraf vrijblijvend een extra donatie te doen aan de vzw Future Visions Unlimited die deze conventie samen met ons organiseert.

Het formulier om een tafel te reserveren, werd oorspronkelijk gemaakt om auteurs en verenigingen op te roepen zich kenbaar te maken en een plaatsje op onze vriendenpagina te bemachtigen. Daar kan het nog steeds voor gebruikt worden, ook voor wie niet aanwezig kan zijn op 9000con of geen standplaats aanvraagt.

In de kijker

Bij de vorige update gaven we de Science Fiction & Fantasy Boekenclub op Facebook een duwtje in de rug, en ja hoor: de kaap van de 3000 leden werd met succes gerond (al was dat waarschijnlijk niet helemaal onze verdienste)!

Vandaag zetten we de EdgeZero Verhalenwedstrijd in de kijker.

screen shot van de home page van EdgeZero

EdgeZero is een wedstrijd die elk jaar resulteert in een mooie verhalenbundel. De wedstrijd biedt een unieke kans aan auteurs om een verhaal dat in 2023 verscheen of meedong naar een prijs in een andere wedstrijd een tweede kans te geven.

Komen in aanmerking:

  • Verhalen die in het vorige jaar hebben meegedaan aan een wedstrijd.
  • Verhalen die in het vorige jaar in een anthologie zijn gepubliceerd waarin meer dan 3 schrijvers gepubliceerd zijn.
  • Verhalen die in een tijdschrift/magazine als print of online of in een ebook zijn gepubliceerd.

Dan zijn er nog wat aanvullende criteria:

  • Elk verhaal mag maximaal 10.000 woorden lang zijn. De bedoeling is natuurlijk een bundel met de beste verhalen uit te geven. Dan willen we de lezers ook de nodige variëteit bieden.
  • Elk verhaal moet speculatieve elementen bevatten, dus sciencefiction, fantasy, horror of een combinatie daarvan.

Heb je één of meerdere verhalen die aan deze voorwaarden voldoen? Insturen maar!

Wil je ook een nieuwsfeit delen? Laat het ons dan weten via social media!

Voor wie?

Voor alle lezers en liefhebbers van speculatieve fictie in het algemeen, en sciencefiction in het bijzonder.

Waar en Wanneer?

Door wie?

Dit is een initiatief van een handvol liefhebbers van sciencefiction in samenwerking met Future Visions Unlimited VZW.