Op 18 december 2023 lanceerden we onze oproep om formulieren in te vullen in verband met 9000con. We waren heel blij te merken dat veel mensen al op deze uitnodiging ingingen. We zijn nu 21 december en we kunnen al een reeks eerste resultaten delen.

Wie heeft interesse om naar 9000con te komen?

Het mag niet verbazen dat 100% van de mensen die reageerden op de hoogte gehouden willen blijven. 76.2% gaf aan 9000con te willen bezoeken; 23.8% antwoordde 'misschien'. Tot nu toe zei niemand 'nee'.

Welke genres genieten de voorkeur?

Statistieken formulieren: welke genres verkiezen respondenten?

Gevraagd naar hun favoriete genre, vinkten bijna alle respondenten sciencefiction aan. Meer dan de helft heeft ook interesse in fantasy. Een kwart ziet ook graag magisch realisme en horror aan bod komen. Iets minder dan een tiende selecteerde ook Young Adult; we weten dat dit niet echt een genre is, maar deze informatie is wel belangrijk voor ons als organisator. Het is een aangename verrassing vast te stellen dat deze cijfers heel erg overeenstemmen met het opzet van 9000con. We staan open voor elk subgenre, maar het is leuk om vast te stellen dat veel mensen onze voorliefde voor sciencefiction delen.

Welke lezingen zijn het meest gewenst?

Statistieken formulieren: welke lezingen verkiezen respondenten?

Dit is de voorlopige top 3 wat het soort lezingen betreft:

We maakten een (beperkte) selectie van de thema's die uit de bus kwamen als antwoord op de vraag Welke onderwerpen zou je graag aan bod zien komen?

Dit zijn voorlopig sprekers die voorgesteld werden door respondenten:

Wil je ook je zegje kunnen doen, neem dan vlug een kijkje op ons formulier

Welke voorstellen kregen we al binnen?

Statistieken formulieren: welke soort lezingen werden voorgesteld?

We kregen al zes voorstellen binnen. Het is nog te vroeg om al een keuze te maken, maar we lichten graag al een tipje van de sluiter:

Merk op dat deze vijf voorbeelden zeker nog geen keuze weerspiegelen. We verwachten zeker nog meer antwoorden van gemotiveerde sprekers. Wat de duur van een lezing betreft, staat 20 minuten met stip op #1.

Statistieken formulieren: hoe lang moet een lezing duren?

Wil je ook een voorstel indienen, neem dan vlug een kijkje op ons formulier

Voor wie?

Voor alle lezers en liefhebbers van speculatieve fictie in het algemeen, en sciencefiction in het bijzonder.

Waar en Wanneer?

Door wie?

Dit is een initiatief van een handvol liefhebbers van sciencefiction in samenwerking met Future Visions Unlimited VZW.